Naslovnica Mostar Mamić u Mostaru: “Ako bude potrebno” kaznu služim u BiH

Mamić u Mostaru: “Ako bude potrebno” kaznu služim u BiH

542
Zdravko Mamić

Mostar — Zdravko Mamić je danas održao konferenciju za medije na kojoj je kazao da je BiH njegova “prva domovina”, te da će zatvorsku kaznu “po potrebi služiti u BiH”.

– Došao sam bez papira i pomagala. Sve ću reći iz glave. Mi se nalazimo u mojoj prvoj domovini, BiH. Uvijek sam do sada govorio da mi je BiH druga domovina što je logično jer sam rođen u Hrvatsko”, kazao je Mamić i nastavio:

– Danas s punom odgovornošću i sviješću kažem da je BiH moja prva domovina iz dva razloga; jedan je što ukoliko dođe do toga da ću ja služiti zatvorsku kaznu onda javno izjavljujem da ću je služiti u BiH. Drugo, ja nikad nisam bio ni formalno bjegunac niti sam to danas. Kako čovjek može pobjeći iz vlastite države? Saslušao sam na TV-u izricanje presude, ostao sam u svojoj matičnoj državi – prenosi N1.

Ističe da je podnio ostavke na pozicije u klubu Dinamo.

– Sa današnjim danom podnio sam ostavku na Skupštini Dinama i tražio da me se razriješi sa funkcije savjetnika u Dinamu. Nisam više član nijednog tijela u sklopu kluba Dinamo – kazao je Mamić.

Vrhovni sud RH potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora za izvlačenje 116 miliona kuna (15,30 miliona eura) iz Dinama.

(StarMo)