Naslovnica Mostar “Majski cvijet”: Još nismo dobili stvarnu podršku

“Majski cvijet”: Još nismo dobili stvarnu podršku

59
Bunski kanali; Screenshot: YouTube, dron: Adil Baralija

Mostar — Ekološka udruga “Majski cvijet” video prilogom podsjetila je vijećnike Gradskog vijeća i gradonačelnika Mostara na njihova predizborna obećanja koja se odnose na zabranu izgradnje mHE na Bunskim kanalima.

“Iako se kroz video prilog može vidjeti podrška od gradonačelnika i velikog broja vijećnika koji su se u predizborno vrijeme izjasnili da su kategorično protiv izgradnje mHE na Bunskim kanalima, podršku u stvarnom smislu još uvijek nismo dobili. Naime, još od drugog mjeseca upućujemo zahtjeve za sastanak s gradonačelnikom”, saopćeno je iz udruge “Majski cvijet”, prenose mostarski portali, pozivajući se na Fenu.

Iz Udruge poručuju kako je u interesu građana Mostara da se zabrani izgradnje mHE na Bunskim kanalima, spomeniku prirode, i da neće odustati od svojih zahtjeva.

“Pred novoizabranom gradskom vlasti je veliki zadatak i odgovorni su za donošenje važnih odluka po pitanju izgradnje mHE na Bunskim kanalima, a koje su od zajedničkog interesa i važnosti za građane Mostara. Imamo velika očekivanja od aktuelne vlasti da će održati svoju riječ koju su dali u predizbornom periodu te da će konačno zaštititi interese građana koji su ih i izabrali”, stoji u saopštenju udruge “Majski cvijet”.

(StarMo)