Naslovnica BiH Majke Srebrenice švedskom kraljevskom paru: Zaustavite civilizacijsku sramotu!

Majke Srebrenice švedskom kraljevskom paru: Zaustavite civilizacijsku sramotu!

480
protest ispred ambasade Kraljevine Švedske u Sarajevu

Sarajevo — Srebreničke majke u ime Udruženja ‘Majke enklave Srebrenica i Žepa’ danas su predale pismo upućeno kraljici i kralju Švedske “kako bi ih upoznali o tome da Nobelova nagrada odlazi u ruke Peteru Handkeu, osobi koja podržava zločine i ratne zločince”.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Pismo vam pišu Majke Srebrenice. Ako ste zaboravili, mi smo one majke koje i danas, nakon skoro 25 godina od počinjenog genocida u Srebrenici, traže i sakupljaju koščice svojih najmilijih. Možete li odvojiti trenutak i zamisliti šta se desi kada majka pronađe koščicu-dvije svog djeteta?

Možete li?

Možete li zamisliti da se majka može radovati i kada pronađe koščicu svog djeteta, jer mi majke nismo rađale djecu bez glave i drugih dijelova tijela.

Mi majke se borimo za zamišljenu pravdu, ne prestajemo progoniti zločince, svjedočimo pred međunarodnim i nacionalnim sudovima, ponosno i dostojanstveno podižemo našu zajednicu mladih ljudi, učimo ih da ne zaborave i da ne mrze i da naša osveta bude pravda, a naša majčinska suza molitva da se više nikada i nikome ne ponovi Srebrenica.

Naša najteža borba je borba protiv negatora genocida. Obrušavaju se negatori genocida na nas svom silinom, fizički nas napadaju, prijete nam, negiraju naše postojanje, vrijeđaju nas, veličaju ubice i silovatelje, pokušava tako napraviti drugi genocid nad nama. Nije nam lako, ali ne posustajemo i dok smo žive nikada nećemo posustati. Izvor zla je zvanična politika Srbije i njihovih poslušnika u našoj državi Bosni i Hercegovini.

Vaša akademija je dodijelila Nobelovu nagradu Peteru Handkeu, članu Srpske akademije nauka i umjetnosti. Na svjedočenjima pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju smo čuli da je Srpska akademija bila izvor zla i uzrok raspada Jugoslavije. Peter Handke nam je proteklih 25 godina kontinuirano nanosio bol, negirao genocid i podržavao ratne zločince i njihove zločine. Nobelova nagrada Peteru Handkeu je podrška našem ponižavanju, podrška negiranju nas majki, podrška prošlim, sadašnjim i budućim zločincima i teroristima.

Znamo da ste čuli ili znate sve o tome i zbog toga Vam se i obraćamo. I znamo da možete spriječiti i osujetiti ovu sramotu, ne samo švedskog naroda. Zaustavite civilizacijsku sramotu, spasite dostojanstvo sebe i švedskog naroda i spriječite dodjelu Nobelove nagrade Peteru Handkeu. Jedino ćete tako ostati zabilježeni kao heroji u povijesti svog i svih drugih naroda, odnosno ako ništa ne preduzmete ostat ćete zabilježeni kao saučesnici u civilizacijskoj negaciji genocida u Srebrenici i u Bosni i Hercegovini. Budite hrabri!!

Posebnu hrabrost očekujemoi od majke, kraljice Silviae Renate Sommerlath. Vi kraljice, nas trebate podržati da se odbranimo, jer tako ćete odbraniti sebe i svoju porodicu, familiju, zaštiti svoju djecu, državu i civilizaciju. Odbranit ćete svoje ideale za koje se borite, jer vjerujemo da ste tako učeni i naučeni.

Mi hoćemo da vjerujemo u Vas i pozivamo kraljevski par da budu prisutni obilježavanju 25. godišnjice genocida u Srebrenici u julu 2020. godine gdje će se skupiti sav civilizirani svijet, da oda počast preko 8.500 nevino ubijenih. Bit će to najveće okupljanje protiv ideja svjetskih zločinaca i negatora genocida u 21. vijeku.

Ovo je i prva pozivnica koju smo uputili nekome. Budite dio toga! Dođite na obilježavanje. Mi vas očekujemo.

Kraljicu pozivamo i da nas posjeti bilo kada i u bilo koje vrijeme. Naše srce je otvoreno za svaku majku, za svakog onog koji ima makar zrnce razumijevanja prema onome što smo doživjeli i doživljavamo.

Vaše eventualno nesprečavanje dodjele Nobelove nagrade jednom od najvećih negatora genocida i nedolazak na obilježavanje 25 godina od genocida u Srebrenici bila bi potvrda da kraljevska porodica stoji iza dodjele Nobelove nagrade nasljedniku nacističkih i fašističkih ideja.

Ova ‘nagrada’ nas je natjerala da po prvi put razmišljamo o stubu srama koji bi postavili u Srebrenici povodom 25 godina obilježavanja, da stoji i prijeti i opominje da postoje pojedinci i organizacije koje direktno i indirektno pomažu pojedince i organizacije u činjenju genocida.

Ukoliko ne spriječite dodjelu ‘nagrade’ krenut ćemo od članova vaše, švedske i kraljevske akademije i onih koji su predložili i podržali Petera Handkea, kao jednog od najvećih negatora zločina na području bivše Jugoslavije.

Vjerujemo da ćete nas razumjeti i da ćete preduzeti sve što je u vašoj nadležnosti i mogućnosti da zaustavite ovaj sramni i anticivilizzacijski čin podrške zločincima i fašistim

Kraljevskoj porodici želimo da zadrži viševjekovni kontinuitet, dobro zdravlje i pomoć od Boga u donošenju odluke koju od vas tražimo.

– Fiat iustitia et pereat mundus (‘Neka bude pravda, makar propao svijet’).

(StarMo)