Naslovnica Mostar Majke Srebrenice posjetile spomen obilježje u Zaliku

Majke Srebrenice posjetile spomen obilježje u Zaliku

142

Mostar — Majke Srebrenice posjetile su u nedjelju Mostar, gdje je u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, upriličen mimohod i šetnja gradom na Neretvi.

Nakon mimohoda Srebreničanke Munira Subašić, Fadila Efendić i Šehida Abdurahmanović posjetile su spomen obilježje u Zaliku, gdje su zajedno sa Adninom Hasićem proučile Fatihu i odale poštovanje mostarskim žrtvama ubijenim u junu 1992. godine na Uborku i Sutini.

Munira Subašić predsjednica Udruženja “Pokret enklava Srebrenica i Žepa” i Fadila Efendić predsjednica Udruženja “Srebreničke majke” najavile se dolazak na obilježavanje godišnjice od zločina na Uborku i Sutini iduće godine, saopšteno je iz Udruženja porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992, prenio je portal Mostarski.ba.

Adnin Hasić, predsjednik Zajednice porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992, uručio je zahvalnice Udruženju “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa” i Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari za saradnju i podršku programu obilježavanja 30 godišnjice.

(StarMo)