Naslovnica BiH Majke Srebrebnice i Žepe pisale Milanoviću: “Nacionalist ste i nedorastao političar”…

Majke Srebrebnice i Žepe pisale Milanoviću: “Nacionalist ste i nedorastao političar”…

126
foto arhiva

Sarajevo — Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa te Udruženje žrtava i svjedoka genocida pisali su predsjedniku RH Zoranu Milanoviću zbog, kako tvrde, “negiranja Srebrenice tokom radnog ručka sa šefovima država Balkana”.

Beogradski list Danas tvrdi da im je potvrđeno da je Milanović tokom procesa Brdo-Brijuni rekao da se “u Srebrenici nije dogodio genocid”.

“Gospodine Milanoviću, bili ste u šoku, kada ste 2012. godine, došli u Srebrenicu na komemoraciju i dženazu žrtvama genocida, niste mogli sebi objasniti da se dogodio genocid na kraju 21. stoljeća, niste mogli vjerovati da je to mogao ljudski um počiniti, ali ste vidjeli da jest”, napisali su iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokreta Majke enklave Srebrenica i Žepa, prenosi N1 BiH.

Ističu da je “žalosno da Milanović nakon svega danas vrijeđa žrtve genocida i majke Srebrenice”.

“Ko nema poštovanje prema tuđoj majci, nema ni prema vlastitoj. Poruke koje sada šaljete u 21. stoljeću, kada je sva civilizacija osudila genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici, govori da ste nacionalist i jedan nedorastao političar u današnjoj Evropi”, navode Majke Srebrenice u pismu Milanoviću.

Majke Srebrenice dodaju da su obišle sva stratišta u Hrvatskoj od Vukovara do Pakraca te da “suosjećaju sa žrtvama agresije na Republiku Hrvatsku”.

(StarMo)