Naslovnica Izdvojeno Magazinović: Vraćamo “Aprilski paket”!

Magazinović: Vraćamo “Aprilski paket”!

297
Saša Magazinović - SDP BiH

Sarajevo — Klub poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH će u parlamentarnu proceduru uputiti prijedlog amandmana na Ustav BiH.

Poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu državnog parlamenta Saša Magazinović je na press-konferenciji u Sarajevu kazao da je ovaj set amandmana već poznat javnosti kao „aprilski paket“ amandmana. Dodao je da će ga poslanici iz Kluba SDP-a uputiti u proceduru ovih dana.

“Zašto „aprilski paket“? Zato što je to jedini paket amandmana na Ustav BiH koji je u proteklih 20 godina usaglašen i podržan od svih – i stranke Milorada Dodika, i Dragana Čovića, i Bakira Izetbegovića, i Branislava Borenovića, i Mirka Šarovića, i Nermina Nikšića i ostalih, ali i čitave međunarodne zajednice” – napomenuo je Magazinović.

Po njegovim riječima, oni koji su bili protiv ‘aprilskog paketa’ „više nisu među živima, u političkom smislu“.

“Možda su neki od aktera i autora ‘aprilskog paketa’ odustali od onoga šta su tada zagovarali, ali ni oni ne mogu reći da je bilo ko ko predlaže ili podržava ovaj paket izdajnik ili rušitelj bilo koga i bilo čega, između ostalog jer su i oni učestvovali u formulisanju ovih prijedloga” – smatra Magazinović.

(StarMo)