Naslovnica BiH Lukač: Razriješeno ubistvo policijskog načelnika iz Prijedora

Lukač: Razriješeno ubistvo policijskog načelnika iz Prijedora

145
Dragan Lukač

Banja Luka — Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića “razriješeno”, te poručio da će redovi Ministrastva unutrašnjih poslova biti očišćeni od onih koji su prodali i sebe i svoje kolege i pogazili ono za šta su se školovali i obučavali.

“Uhapšen je i nalogodavac i izvršilac ubistva, ali su ostali još neki ljudi koji su na neki način doprinijeli da se ubistvo desi”, rekao je Lukač novinarima.

Komentarišući današnje hapšenje u Prijedoru, Lukač je rekao da je akcija sprovedena s ciljem borbe protiv organizovanog kriminala, ali da ima veze i sa ubistvom načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića.

“Nastavljamo tu borbu! Najavio sam da u Prijedoru imamo još mnogo posla. Nažalost, uvijek se pojavi neki policijski službenik koji je otišao na drugu stranu i koji je sa kriminalcima, zbog nekog ličnog interesa, počeo da radi krivična djela i bude na usluzi i prodaje informacije iz polcije. Svi takvi će biti procesuirani!”, naglasio je Lukač.

Lukač je rekao da su uhapšeni značajni kriminalaci koji se povezuju sa aplikacijom “Skaj”.

(StarMo)