Naslovnica Politika Lukač kaže bio “isprovociran”, Stanivuković će ga tužiti

Lukač kaže bio “isprovociran”, Stanivuković će ga tužiti

371
Dragan Lukač

Banja Luka — Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač izvinio se Narodnim poslanicima RS-a i javnosti zbog večerašnjih dešavanja u parlamentu, navodeći da ga je poslanik PDP-a Draško Stanivuković – “isprovocirao”.

Kazao je da Stanivuković “šetao po Skupštini, dok se on obraćao, mahao NATO zastavicama te sa njima pokušavao da isprovocira člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, unosio se u lice premijeru Radovanu Viškoviću, a zatim i njemu”.

“Ne znam šta je imao u rukama i kakvu je imao namjeru i odgurnuo sam ga od sebe i onemogućio ga da napravi neki potez koji bi mogao da me ugrozi” – rekao je Lukač novinarima.

Nakon Lukačevog obraćanja poslanik PDP-a Draško Stanivuković je rekao novinarima da je pokazao da se ne plaši ministra unutrašnjih poslova, kojem je uputio niz oštrih riječi.

“Je li ovo normalno društvo? Udare te i oduzmu riječ. On je mene udario šakom. Čovjek koji vodi policiju prijeti, rekao mi je da ću završiti kao one zastave, na podu, polomljene” – rekao je Stanivuković.

Najavio je da će “krivično da goni ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača”.

(StarMo)