Naslovnica BiH Lukač: Hapšenjima “očistiti” MUP RS

Lukač: Hapšenjima “očistiti” MUP RS

121
Dragan Lukač

Banja Luka — Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je Srni da će se Ministarstvo unutrašnjih poslova obračunati i očistiti svoje redove od nečasnih policajaca i da niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu.

“Hapšenja koja smo pokrenuli u svojim redovima neće se zaustaviti dok u potpunosti ne riješimo ulogu bilo kog pripadnika MUP-a u vezi sa kriminalnim klanovima koji niz godina haraju regionom. Iako smo bili svjesni da će to biti velika sramota za našu policiju i da će izazvati negativne reakcije naših građana nijednog trenutka nismo pomislili da odustanemo ili nešto prikrijemo u vezi sa ulogom naših pripadnika sa kriminalnim klanovima“, istakao je Lukač.

On je rekao da njihove kontakte i veze prate već duže vremena i naglasio da neće odustati od procesuiranja bilo kog službenika ili lica koja su umiješana u pomaganje kriminalcima i kriminalnim klanovima.

“Poruka svim našim građanima je da i ovim primjerom dokazujemo da policija Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i to ćemo nastaviti da radimo bez obzira koliko bilo bolno i teško jer je povjerenje i bezbjednost naših građana iznad bilo kog pojedinca a naročito bezbjednost Republike Srpske koju mora da garantuje MUP Srpske”, poručio je ministar Lukač.

(StarMo)