Naslovnica BiH Lufthansa leti za Sarajevo

Lufthansa leti za Sarajevo

533
foto arhiva

Sarajevo — Kompanija Lufthansa obavila je danas prvi let na relaciji Frankfurt – Sarajevo – Frankfurt. Radi se o povezanosti glavnog grada BiH sa glavnim čvorištem Lufthanse u Njemačkoj.

Kao nastavak kontinuiranih napora da se zadovolje potrebe i zahtjevi za putovanja avionom, uprkos raznim ograničenjima putovanja koja su trenutno na snazi, Lufthansa je danas uspostavila redovnu liniju Sarajevo – Frankfurt.

Ova respektabilna kompanija će na toj relaciji, u maju mjesecu, letjeti do četiri puta sedmično iz/za Sarajevo, avionom tipa Airbus A319. Već od juna tekuće godine planirano je do sedam letova sedmično, saopćili su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Uspostavom tih letova za Sarajevo, Lufthansa Grupacija će svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze sa Bosnom i Hercegovinom.

LH Grupacija na taj način dopunjuje već postojeće veze Austrian Airlinesa za Sarajevo iz Beča ali istovremeno nudi mogućnost putnicima iz Bosne i Hercegovine da iskoriste sve prednosti svjetske mreže Lufthansa Grupacije.

(StarMo)