Naslovnica Mostar Los Rosales: Stigla turneja Peugeota, ali i donacije

Los Rosales: Stigla turneja Peugeota, ali i donacije

122

Mostar — U Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales” Mostar u petak je s 40 autentičnih Peugeot 205 automobila stiglo oko 120 ljudi iz Europe koji su djeci tog Centra uručili školsku, sportsku i medicinsku opremu.

Meliha Spahalić je uime Centra “Los Rosales” Mostar kazala kako je riječ o humanitarnoj donaciji u okviru Euop'Raid avanturističke turneje koja nosi kulturni i dobrotvorni karakter obilaska Europe.

– Cilj njihovog putovanja i akcije jednim dijelom je humanitarnog karaktera jer oni svojim dolaskom donose veliku količinu pribora, sportske i medicinske opreme koju doniraju našem Centru. S obzirom na to da mi imamo suradnju i s drugim školama na području Grada Mostara i HNK, dio te opreme doniramo i drugim školama koje nisu u mogućnosti svojim učenicima osigurati određeni školski pribor i svu tu opremu – izjavila je Spahalić.

Benjamin Laidin, jedan od organizatora turneje rekao je kako se ovaj događaj organizira još od 2014. godine.

– Htjeli smo pomoći s donacijama školske, sportske i medicinske opreme i time pružiti podršku ovome Centru. Nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa, solidarnost naše organizacije i Centra ‘Los Rosales’ ponovno se nastavlja – pojasnio je.

Laidin je istaknuo kako mu je “jako drago vidjeti koliki značaj djeci imaju donacija i druženje”.

(StarMo)