Naslovnica Mostar Los Rosales proslavio 23 godine postojanja

Los Rosales proslavio 23 godine postojanja

730
direktorica Mezit i jedna od štićenica

Mostar — Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales” iz Mostara svečanim programom obilježio je u srijedu 23. godišnjicu svog postojanja i rada.

Gostima su se prigodnim kulturno-umjetničkim programom predstavili štićenici Los Rosalesa, ustanove koja svakodnevno odgaja, obrazuje, socijalizira i radno osposobljava djecu i mlade s poteškoćama u razvoju od 2 do 50 godina starosti.

Ove godine naglasak je stavljen na najmlađe, koji su održali modnu reviju pod sloganom “Budi ponosan”.

Prema riječima direktorice Centra Mirne Mezit “Los Rosales” proslavlja svoju 23. godišnjicu “što je puno godina rada i iskustva”.

Centar “Los Rosales” postoji i radi već 23. godine. To je puno godina iskustva i rada. Iz dana u dan, iz godine u godinu, sve smo zreliji, jači i izrastamo u jednu ustanovu koja je sigurno jedinstvena i unikatna ustanova ovakvog tipa u Mostaru, Hercegovačko neretvanskoj županiji, a i šire – rekla je Mezit.

Dodala je kako trenutno Centar ima 130 korisnika, starosne dobi od 2 do 50 godina.

Svečanosti obilježavanja 23. godišnjice Los Rosalesa prisustvovao je i zamjenik španskog ambasadora u BiH Nuno Santos Postigo, koji je istaknuo kako su rezultati Centra Los Rosales “izuzetni”.

– Centar “Los Rosales” i ono što oni rade simbolizira ono što Španija želi podići u Bosni i Hercegovini, u ovom slučaju integraciju osoba s posebnim potrebama, ali i integraciju svih. Rezultati “Los Rosalesa” zaista su izuzetni i metode koji oni ovdje primjenjuju očigledno su odlične, budući da je među roditeljima u ovoj regiji to postao referentni centar – kazao je Postigo.

(StarMo)