Naslovnica Politika Ljubić raspalio po Dodiku – Nije vjerovao da je to izjavio…

Ljubić raspalio po Dodiku – Nije vjerovao da je to izjavio…

493
Božo Ljubić

Mostar — Izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je sve ljude na Bleiburgu trebalo pobiti, te da on osobno nema nikakvu empatiju za te ljude, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić nazvao je “sramotnom, anticivilizacijskom, neciviliziranom i za svaku osudu”.

Ljubić za emisiju “Iz prve ruke” TV Herceg-Bosne kaže da “u početku nije vjerovao da je takvo nešto Dodik izjavio”, ali nakon što je imao uvid u novine iz Srbije, pročitao je da je Dodik doista tako formulirao izjavu.

On smatra da Dodik iznosi takve izjave, “jer su mu to dopustili oni koji ga najviše kritiziraju, i u Sarajevu i u međunarodnoj zajednici”.

Komentirao je Ljubić i izjavu mitropolita Hrizostoma, koji je kazao da Srpska pravoslavna crkva prekida odnose s Katoličkom crkvom u BiH zbog održavanja mise za žrtve Bleiburga.

Kazao je da bi se mitropolit Hrizostom trebao dobro zamisliti nad svojom izjavom i zaključiti:

– S obzirom na zločine koji su nad Hrvatima učinjeni tijekom ovoga rata, jer je 95 posto Hrvata protjerano iz područja Republike Srpske, da kardinal rezonira kao on, s njim nikada ne bih ni sjeo ni dobar dan mu nazvao”, rekao je Ljubić.

– Taj isti Hrizostom vrlo dobro zna, bolje nego ja, da u manastiru pored Višegrada stoji spomenik Draži Mihajloviću, koji je osuđen kao ratni zločinac, koji je pobio tisuće Hrvata i Bošnjaka, a možda i Srba antifašista, kazao je Ljubić.

(StraMo)