Naslovnica Region Ljajić za “spuštanje lopte” u regionu

Ljajić za “spuštanje lopte” u regionu

445
Rasim Ljajić

Beograd — Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će “svi u regionu trpeti štete”, ukoliko se nakon odluke Vlade Crne Gore, donesene 25. maja, da od 1. juna ne otvori granice za državljanje Srbije, uđe u spiralu mjera i kontramjera.

Ljajić je za Radio televiziju Srbije rekao da “ne vidi ekonomsku logiku u toj odluci Podgorice” i dodao da je i epidemiološka situacija u regionu takva da omogućava olakšan prelaz granica.

“Crna Gora ima interes da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom, ako ništa drugo zbog velikog broja naših turista koji ljetuju tamo, a Srbija izvozi i više od 750 miliona eura robe u Crnu Goru, posebno u ljetnjim mesecima”, rekao je Ljajić.

Komentarišući izjavu ambasadora Crne Gore u Beogradu da odluka nije konačna, Ljajić je rekao da se nada da će od 1. juna i državljani Srbije moći da putuju u Crnu Goru, “kao što je i Srbija otvorila granice za sve putnike”.

“Svi bi trebalo da spuste loptu i da uđu u proces dogovaranja i rješavanja otvorenih pitanja. Treba da se vratimo na teren ekonomije i interesa, a interes Srbije je da ima najbolje moguće odnose sa svima u regionu”, dodao je Ljajić.

(StarMo)