Naslovnica Politika Livno: Povučena sporna naredba – Bilo je “u funkciji zaštite stanovništva”

Livno: Povučena sporna naredba – Bilo je “u funkciji zaštite stanovništva”

419
foto arhiva

Livno — Kako je saopćeno na zvaničnoj stanici Vlade Livanjskog kantona, u nastavku 5. vanredne sjednice Štaba civilne zaštite Kantona 10, donesena je naredba kojom se “stavlja van snage naredba broj: 11-01-40-62/20 od 22. marta 2020. godine, te “da nova naredba stupa na snagu danom donošenja.

Kako se dalje navodi, naredba donesena jučer donesena je “na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i prijedloga struke u funkciji zaštite stanovništva Hercegbosanske županije od širenja pandemije korona virus i nije imao nikakvih drugih konotacija, a naročito ne političkih”.

Očekujemo od viših razina vlasti Bosne i Hercegovine da hitno poduzmu konkretne mjere pomoći prema zdravstvenom sistemu Hercegbosanske županije i sprječavanju širenja pandemije virusa COVID-19 – navodi se u ovom saopćenju.

Podsjećamo, naredba kojom se zabranje ulazak bh. državljana na područje Livanjskog kantona izazvala je brojne reakcije bh. zvaničnika i ocijenjena je kao protivustavno djelovanje, piše Faktor.

(StarMo)