Naslovnica Politika Linta: “Dokaz ustaškog karaktera današnje Hrvatske”

Linta: “Dokaz ustaškog karaktera današnje Hrvatske”

215
Miodrag Linta

Beograd — Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne Skupštine Srbije Miodrag Linta ocijenio je da je isticanje ustaškog pozdrava “Za dom spremni” na, kako tvrdi “zvaničnoj državnoj proslavi protjerivanja i ubijanja srpskog naroda u zločinačkoj akciji “Bljesak” 1995. godine u Okučanima još jedan od mnogih dokaza ustaškog karaktera današnje Hrvatske”.

– Hrvatska vlada, HDZ, Andrej Plenković i mnogi u Hrvatskoj očigledno smatraju da su svi izvan Hrvatske budale i kreteni i da ne znaju ključnu činjenicu da je Tuđmanova Hrvatska nastala na temeljima Pavelićeve Hrvatske. Јedan od dokaza jeste da je zvanični znak HOS-a na kojem stoji “Za dom spremni” skoro dvije decenije zvanično registrovan u Ministarstvu državne uprave – kazao je Linta.

On je naglasio kako “brojne činjenice potvrđuju da je ustaški pozdrav “Za dom spremni” bio ne samo zvanični pozdrav HOS-a već i nezvanični pozdrav ostalih hrvatskih paravojnih i policijskih snaga 1991. godine, a kasnije i Hrvatske vojske i policije tokom čitavog rata”.

– Hrvatski premijer Andrej Plenković u Okučanima “ponovio profašistički stav” Savjeta za suočavanje sa prošlošću, koji je osnovala njegova vlada, da je u određenim prilikama moguće da se koristi ustaški pozdrav “Za dom spremni” pod kojim je u NDH u Drugom svjetskom ratu izvršen genocid nad Srbima, Romima i Јevrejima, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona, čiji je Linta predsjednik.

(StarMo)