Naslovnica Sport Lejla opet najbolja…

Lejla opet najbolja…

88

Bihać — Najbolja bh. biciklistkinja i državna prvakinja Lejla Tanović sjajnom vožnjom na Balkanskom prvenstvu održanom u Bihaću odbranila je balkansku titulu u najjačoj elite kategoriji.

Nikome do sada nije pošlo za rukom da odbrani svoju titulu pet puta zaredom što je novi podvig u karijeri bh. biciklistkinje.

Drugo mjesto za zaostatkom od sedam minuta zauzela je reprezentativka Grčke Aikaterini Eleftheriadou, dok je podij upotpunila njena sunarodnjakinja Maria Karousou Eirini.

Balkansko prvenstvo se nalazilo u kalendaru svjetske biciklističke federacije sa kategorijom UCI C2, te je Tanović pobjedom upisala novih 30 UCI bodova.

Lejla Tanović je uz veliku podršku domaće publike vodila utrku od početka do kraja.

– Imala sam veliku želju da odbranim balkansku titulu na domaćem terenu u Bihaću i zaista sam presretna da smo ostvarili cilj. Staza je bila izvrsno pripremljena i tehnički veoma zahtjevna što je sigurno meni išlo u korist. Iako je nastup pred domaćom publikom uvijek dodatni pritisak za ostvarivanje rezultata tokom čitave utrke sam imala nevjerovatnu podršku bišćana tako da mogu reći da je ovo moja najdraža balkanska titula – rekla je Tanović.

(StarMo)