Naslovnica Sport Legende pokrenule školu skokova

Legende pokrenule školu skokova

803

Mostar — Klub skakača u vodu Mostari – Juniori, koji je oformljen kao ogranak “Kluba skakača u vodu Mostari”, u mostarskoj Banji održao je prvi trening, javili su organizatori.

Atmosfera je bila i više nego na nivou. Prepuna Banja djece svih uzrasta, koji čekaju svoj red da se vinu sa skakaonice svjedoči o tome koliko je implementacija ovog projekta važna za očuvanje naše kulture i od velikog značaja za sam Grad Mostar.

Pod budnim okom i stručnim savjetima osnivača i trenera, Lorensa Liste, Semira Drljevića, te poznatih Gume, Zuke, Saše i mnogih drugih proslavljenih skakača, mala raja će naučiti ne samo skakati nego i imena svake pećine u Neretvi koje su naši stari znali.

Prema riječima predsjednika Kluba skakača u vodu Mostari, Semira Drljevića, primarni cilj je probuditi u toj djeci ono što ta djeca već nose rođenjem u sebi, a što mnogi pokušavaju da uguše u generacijama koje dolaze, a to je ljubav prema Neretvi.

“Mi ćemo djecu vratiti na Neretvu, a Neretvu ćemo vratiti djeci”, kazao je Drljević.

Osnivač i jedan od trenera ovog podmlatka, te šampion skokova na glavu, koji se prošle godine osvajanjem 13. titule povukao iz takmičarskim dijela, Lorens Listo izjavio je kako je čekao upravo taj momenat da bi ideju koja već godinama postoji mogao realizovati, te joj se u potpunosti posvetiti.

“Ideja o ovome se rodila prije par godina, ali sam čekao da zvanično završim s takmičarskim dijelom, kako bi se ovoj školi mogao posvetiti u potpunosti, što sam i uradio prošlim skokovima i 13. titulom prvaka skokova na glavu”, rekao je Listo, te dodao da tradiciju moramo čuvati i njegovati.

Listo je napomenuo da je škola potpuno besplatna, te da su za sada naišli na podršku Sportskog saveza, a isto se nadaju i od Grada Mostara.

(StarMo)