Naslovnica Mostar LDA: Zbog pandemije o obnovi nasljeđa “online”

LDA: Zbog pandemije o obnovi nasljeđa “online”

451
foto arhiva

Mostar — Finalni međunarodni događaj “Obnova nasljeđa: Novi život za napuštene industrijske, vjerske, vojne ili javne zgrade” organiziran u okviru projekta CLINK – Kulturno nasljeđe kao spona različitosti Europe, održat će se online 28. maja, od 12 do 14 sati.

Umjesto u Mostaru, kako je ranije planirano, s obzirom na sigurnosne mjere koje su posljedica pandemije covid 19, ovaj će događaj, u organizaciji projekt lidera Agencije lokalne demokratije (LDA) Mostar, biti otvoren za javnost putem linka – javili su organizatori.

Međunarodni događaj okupit će najmanje 95 sudionika sa Zapadnog Balkana i Europske unije, kao i međunarodne sudionike, uključujući predstavnike kulturnih aktera (državnih i nedržavnih), stručnjake za nasljeđe, lokalne vlasti, arhitekte, organizacije civilnog društva i grupe mladih, radi dijeljenja iskustava i rasprave o pametnoj restauraciji, obnovi ili preobrazbi mjesta kulturnog nasljeđa kao što su napušteni industrijski, vjerski, vojni ili javni objekti.

Ovo je posljednja aktivnost projekta CLINK – Kulturno nasljeđe kao spona različitosti Europe s ciljem podizanja svijesti o povezanosti kolektivnog kulturnog nasljeđa u tapiseriji bogate i raznolike europske kulture. Projekt implementira 10 partnerskih organizacija iz BiH, Hrvatske, Francuske, Grčke, Srbije, Crne Gore i Albanije, a podržan je kroz program Europske unije Europa za građane.

Konferencija će biti održana na engleskom jeziku, javljeno je iz LDA Mostar.