Naslovnica Politika Lazović za jednog BH kandidata na izborima u Srebrenici

Lazović za jednog BH kandidata na izborima u Srebrenici

331
Miro Lazović

Sarajevo — Jedan od osnivača Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD) i bivši član Socijaldemokratske partije (SDP) Miro Lazović osvrnuo se na nadolazeće izbore za načelnika Općine Srebrenica, te činjenicu da pojedine stranke, koje se deklariraju kao probosanske, nisu željele učestvovati u zajedničkom nastupu.

Pojedine političke partije čije su centrale u Sarajevu, smatra Lazović, još uvijek kalkuliraju da li stati iza jednog zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice ili ne.

– Takve kalkulacije su suvišne jer sve dok u RS-u ne prihvate presudu Međunarodnog suda u Hagu o počinjenom genocidu u Srebrenici, dok ne prihvate individualne presude zbog zločina u Srebrenici, dok ne prestanu glorifikacije osuđenih ratnih zločinaca, dok ne prestanu povremena četnička orgijanja po ulicama Srebrenice, za sve političke partije kojima je interes istina i pravda , kojima je interes budućnost BiH, dileme ne smije biti – poručio je Lazović.

Ocijenio je da bi se u sadašnjoj političkoj situaciji, opterećenoj separatističkim porukama vladajućih struktura u entitetu RS, moralo stati iza jednog probosanskohercegovačkog kandidata.

– I treba sve učiniti da on pobijedi. To je početak i kraj svake odgovorne i moralne politike – zaključio je Lazović.

(StarMo)