Naslovnica Region Lažnom viješću htjela “objektivno informisati javnost”

Lažnom viješću htjela “objektivno informisati javnost”

546
foto: agencije - ilustracija

Podgorica — Bivša glavna i odgovorna urednica portala Fos medija Anđela Đikanović, koja je objavila lažnu vijest da će “specijalne snage kosovske policije Rosu pomagati crnogorskoj policiji na Badnji dan”, što je demantovala crnogorska Vlada, noć je provela u pritvoru.

Zbog objavljivanja lažne vijesti Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici (ODT) nakon saslušanja novinarki Đikanović je 5. januara odredilo pritvor do 72 sata, zbog krivičnog djela izazivanje panike i nereda.

Sudija za istragu odbio je žalbu njenog advokata Miloša Vuksanovića da se novinarki Đikanović ukine tužilačko zadržavanje do 72 sata, javlja Radio Slobodna Evropa.

Đikanović je 5. januara uhapšena i sa lisicama na rukama privedena u tužilaštvo zbog objavljivanja teksta pod naslovom “FOS otkriva: Pripadnici Rosu nalaze se na raspolaganju Crnoj Gori za Badnj dan”.

Nakon objavljivanja teksta o tome “da će oko 250 pripadnika specijalne kosovske jedinice stajati na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici” odmah je reagovala crnogorska Vlada i demantovala ovu informaciju.

“Ova lažna informacija ima za cilj da uznemiri javnost i izazove nerede. Vlada traži od Tužilaštva da hitno reaguje”, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore na Twitter profilu.

Novinarka Đikanović je poslije Vladinog saopštenja povukla objavljenu informaciju sa portala i izvinila se za objavljivanje lažne vijesti, objašnjavajući da joj objavljivanjem teksta cilj nije bilo izazivanje panike i nerede već objektivno informisanje javnosti.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)