Naslovnica Život Lavrov vrlo slikovit: Cijeli sistem “trese goznica”….

Lavrov vrlo slikovit: Cijeli sistem “trese goznica”….

196
Sergej Lavrov

Moskva — Ruski ministar spoljnih poslova Serej Lavrov izjavio je na plenarnoj sjednici Državne dume da se u međunarodnoj areni dešavaju duboke promjene i da “cijeli sistem trese groznica”.

Prema njegovim riječima, SAD pokušavaju da kazne Rusiju i Kinu uz pomoć sankcija i provokacija specijalnih službi, a Kijev je podstaknut na provokacije protiv Moskve.

“SAD i njihovi saveznici u Evropi udvostručili su napore za obuzdavanje Rusije”, istakao je Lavrov. On je obavijestio poslanike da se nada da će tokom ove sedmice dobiti pisani odgovor Vašingtona na prijedloge Moskve o bezbjednosnim garancijama, prenosi “Sputnjik”.

Nakon toga, zajedno sa drugim resorima, pripremiće prijedloge ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu o daljim koracima po pitanju bezbjednosti.

“Nećemo dozvoliti da se naši projekti pretoče u beskrajne rasprave, a takva namjera je jasno vidljiva”, rekao je Lavrov i naglasio da će Moskva odgovoriti ako Zapad bude ignorisao ruske zahtjeve. Kako je objasnio, bezbjednost Rusije biće zaštićena.

 

(StarMo)