Naslovnica Politika Lavrov “otvorio dušu”: “Diskriminacija Hrvata” u BiH i “sotonizacija RS”!

Lavrov “otvorio dušu”: “Diskriminacija Hrvata” u BiH i “sotonizacija RS”!

277
Sergej Lavrov

Moskva — “Rusija vidi očiglednu diskriminaciju Hrvata u Bosni i Hercegovini te insistira na poštivanju Daytonskog sporazuma i provođenju izborne reforme”, rekao je u ponedjeljak ruski šef diplomacije Sergej Lavrov.

“Vidimo i mi očiglednu diskriminaciju bosanskoherceovački Hrvata, o čemu je govorio hrvatski ministar”, rekao je Lavrov u Moskvi na konferenciji za medije nakon bilateralnog susreta s ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

“Mogu potvrditi i da mi, kao i hrvatske kolege, zastupamo strogo poštivanje Daytonskog sporazuma”, kazao je Lavrov, dodavši kako danas postoje planovi da se BiH kao država s dva entiteta i tri konstitutivna naroda pretvori u unitarnu državu, čime se “demonizira i Republiku Srpsku”.

Lavrov američki pristup zapadnom Balkanu smatra “slikovitim” budući da je Washington imenovao posebnog izaslanika za izbornu reformu, a istovremeno poziva na neuplitanje u unutarnja pitanja drugih zemalja.

“Uz poticaj nekih zapadnih zemalja, prije svega SAD-a, sotonizacija Republike Srpske i njezinog rukovodstva se koristi u ove nedolične svrhe”, istaknuo je Lavrov na konferenciji za novinare nakon razgovora s hrvatskim kolegom Gordanom Radmanom.

(StarMo)