Naslovnica BiH “Lasta” očekuje novi početak

“Lasta” očekuje novi početak

176

Čapljina — Nadaleko poznata fabrika keksa i vafla “Lasta” Čapljina očekuje novi početak, te će ‘Cvijet Hercegovine’ uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle.

Nakon brojnih štrajkova proteklih godina, zatvaranja i stečaja, fabriku je kupio vlasnik ”Violete” Petar Ćorluka i u nju će ove godine uložiti punih 20 miliona maraka.

Da sve ide svojim tokom lako se primijeti pogledom na fabriku koja se već može pohvaliti novim, potpuno obnovljenim krovom, a završen je i veći dio nove fasade, naglasili su iz Grada Čapljine.

O toku radova i trenutnoj situaciji danas se upoznao i gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić na sastanku s Petrom Ćorlukom, prenose federalna.ba i Fena.

Ćorluka je istakao kako se trenutno izvode završni fasadni radovi te da se u narednom periodu nastavljaju radovi na podovima i instalacijama. Planirano je da građevinski radovi budu gotovi do kraja godine nakon čega slijedi instalacija tehnologije i probna proizvodna.

Da bi Lasta ponovno postala konkurentna na tržištu, kako je naglašeno, izuzetno je bitna najsavremenija tehnologija i najkvalitetnije sirovine te se u tome pravcu, uz vrhunske stručnjake, želi i započeti proizvodnja.

Ćorluka je istakao kako mu je glavni cilj vratiti prvobitni brend Laste koji će biti prepoznatljiv široj regiji te proizvodni pogon oformiti u tri smjene.

Dodao je kako je posebno zadovoljan saradnjom s Gradskom upravom Čapljine na čelu s gradonačelnikom Smiljanom Vidićem jer, kako je kazao, do sada nije bilo nikakvih problema i sve je išlo prema planu, što je uveliko olakšalo investiciju u čapljinsku Lastu, objavljeno je na zvaničnoj internet-stranici Grada Čapljine.

(StarMo)