Naslovnica Mostar Larson u Tužilaštvu HNK: Dogovorena saradnja u borbi protiv korupcije

Larson u Tužilaštvu HNK: Dogovorena saradnja u borbi protiv korupcije

176

Mostar — Glavni kantonalni tužilac Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Zdenko Kovač, sa svojim saradnicima, u petak je primio u radnu posjetu Erika Larsona, Višeg savjetnika u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.

Na radnom sastanku se razgovaralo o korupciji u društvu i radu Tužilaštva HNK na predmetima korupcije, kao i o problemima sa kojima se Tužilaštvo susreće u radu na ovim predmetima, saopšteno je u ponedjeljak iz Tužilaštva HNK.

Postignut je visok stepen saglasnosti o potrebi još veće angažiranosti svih institucija u društvu u borbi protiv svih oblika koruptivnih postupanja.

Razmijenjena su iskustva u dosadašnjem radu, istaknuti primjeri dobre prakse, te dogovoreni budući vidovi saradnje u borbi protiv korupcije.

Naglašena je hitna potreba za uspostavom policijskih struktura u HNK, a sve u cilju efikasnije borbe protiv korupcije i drugih oblika kriminala.

Gospodin Larson je podržao rad tužilaca Tužilaštva HNK, cijeneći izuzetno teške uslove u kojima se obavljao rad tužilaca, te ih ohrabrio u njihovoj borbi protiv svih oblika kriminala i vladavini prava, navodi se na kraju saopštenja.

(StarMo)