Naslovnica Sport Lani Pudar i nagrada i olimpijska stipendija!

Lani Pudar i nagrada i olimpijska stipendija!

320
Lana Pudar

Sarajevo – Olimpijski komitet BiH je maestralni uspjeh Lane Pudar i njenog trenera nagradio sa 22.000 KM i olimpijskom stipendijom od 800 KM mjesečno.

Olimpijski komitet BiH plivačicu Lanu Pudar, koja je u Beogradu na plivačkom mitingu isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara – delfin, nagradio je sa 5.000 KM, a njenog trenera Alenu Čemanović sa 2.000 KM.

Brilijantnoj 15-godišnjoj plivačici Olimpijski komitet BiH dodijelio je i olimpijsku stipendiju u visini od 800 KM mjesečno te se tako pridružila timu od 15 sportista koji već uživaju stipendiju za “OI Tokyo 2020”.

Također, cilju što bolje pripreme za Olimpijske igre, Lana Pudar će sa sportistima koji su već kvalifikovani za OI „Tokyo 2020“ i pretendiraju na najviše plasmane, a to su Amel Tuka, Mesud Pezer i Larisa Cerić, koristiti i „Program plus“ podršku Olimpijskog komiteta BiH te će time finansijski biti podržana sa 15.000 KM u svim nastupima i putovanjima do održavanja Igara.

“Što smo obećali, mi smo to i uradili. Dugogodišnja potpora Olimpijskog komiteta mladim nadama bh. sporta urodila je plodom jer je naša Lana ispunila olimpijsku normu. Naime, OK BiH još prošle godine izdvojio je sredstva i dodijelio stipendiju Lani Pudar u okviru projekta koji je namijenjen perspektivnim i mladim sportistima uzrasta do 18 godina jer smo već tada prepoznali njen olimpijski potencijal”, kazao je Marijan Kvesić, predsjednik OK BiH.

(StarMo)