Naslovnica Sport Lana Pudar: Poseban pozdrav Mostarcima

Lana Pudar: Poseban pozdrav Mostarcima

197
foto: Facebook

Sarajevo/Rim — Damir Đedović, predsjednik Kluba vodenih sportova Orka i trener Lane Pudar, zahvalio se u srijedu uveče na ogromnoj podršci i ljubavi koji su Bosanci i Hercegovci ovih dana slali najboljoj bh. plivačici.

Pudar se u srijedu upisala zlatnim slovima u historiju bh. plivanja osvojivši zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu koje se održava u Rimu.

Njen trener je kazao kako zbog obaveza nisu u mogućnosti da odgovore na broje pozive, ali da će nakon povratka u Mostaru, u subotu, održati medijsku konferenciju.

“Lana čim dođe u Mostar ide na odmor. Mi smo od februara bez ijednog slobodnog dana. Hvala vam na razumijevanju jer poslije ovako napornog perioda potreban je odmor”, istakao je Đedović, prenijela je televizija N1.

Mostarska sirena Lana Pudar iz Rima je poslala pozdrav svim Bosancima i Hercegovcima, a posebno njenim Mostarcima.

“Jako sam ponosna i sretna zbog ovog uspjeha. Ovo je dokaza da radimo prave stvari i da sve ide po planu. Nadam se da ću u budućnosti imati još bolje uspjehe”, kazala je na kraju najbolja bh. plivačica.

Inače, Pudar je danas postala evropska prvakinja u disciplini 200 metara delfin nakon što je uvjerljivo slavila na EP-u u Rimu. Iza sebe je ostavila Helene Rosendahl Bach iz Danske, te Ilarie Cusinato iz Italije.

(StarMo)