Naslovnica Sport Lana Pudar oborila nove rekorde!

Lana Pudar oborila nove rekorde!

329
Lana Pudar

Sarajevo — Mlada mostarska plivačica četrnaestogodišnja Lana Pudar nastavlja sa odličnim rezultatima.

Naime, mlada Mostarka, članica Kluba vodenih sportova „Orka“ iz Mostara, na plivačkom mitingu „Mali delfini 2020“ koji se održao na Olimpijskom bazenu u Banjaluci, postavila je tri nova državna rekorda.

Iako na ovom mitingu nije plivala delfin stilom, inače njenom najboljim stilom, Lana je i ovaj put dokazala da je vrlo svestrana plivačica, koja ima sve predispozicije da izraste u vrhunsku svjetsku plivačicu. Tako je u disciplini 50m slobodno isplivala vrijeme novog državnog rekorda za djevojčice do 14 i do 16 godina, u vremenu 25.87, što je za svega 7 stotinki slabije od seniorskog rekorda Bosne i Hercegovine.

Lana je također isplivala vrijeme državnog rekorda za djevojčice do 14 godina u disciplini 100m slobodno, u vremenu 56.29. Osvojila je prvo mjesto i u disciplini 50m leđno, isplivavši vrijeme koje je svega 13 stotinki slabije od državnog rekorda.

Isplivala je i najbolji rezultat mitinga u ženskoj konkurenciji.

Iako je Lana zbog epidemiološke situacije u ovoj godini nastupila na svega pet plivačkih mitinga, uspjela je pomicati čak 20 puta granice državnih rekorda, što je zaista fascinantan podatak, prenosi federalna.ba.

(StarMo)