Naslovnica Život Kurz negativan na koronavirus

Kurz negativan na koronavirus

137
Sebastian Kurz

Beč — Austrijski kancelar Sebastian Kurz bio je negativan na testu na virus korona, nakon što je prethodno potvrđen kod jednog od njegovih kolega, saopšteno je iz ureda kancelara 6. oktobra.

U saopštenju se navodi kako su većina članova kabineta i kolega austrijskog kancelara takođe negativni na korona virus, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vlada Austrije saopštila je dan ranije da su Kurz i njegov zamjenik Werner Kogler otkazali sve sastanke u toku dana i da su testirani na korona virus, nakon vijesti da je jedan od njihovih kolega zaražen virusom.

Kurz i Kogler su se sa zaraženim kolegom posljednji put sastali u srijedu, 30. septembra, a on je dan ranije bio negativan na testu.

“Kancelar, njegov zamjenik i svi članovi Vlade bili su negativni na testu”, ističe se u saopštenju.

Iz ureda dodaju da bi svi koji su bili u kontaktu sa bilo kojim testiranim članom Vlade trebali biti u samoizolaciji, a da će Kurz nastaviti sa radom u uredu i da će održavati sastanke putem telefona i video-konferencije.

U Austriji je od početka pandemije u martu do 6. oktobra registrovano 48.896 osoba pozitivnih na korona virus, a 818 je preminulo.

(StarMo)