Naslovnica Sport Kukoč u košarkaškoj “Kući slavnih”

Kukoč u košarkaškoj “Kući slavnih”

62
Kukoč i Jordan

Springfield — Bivši jugosloveski i hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Kukoč uvršten je u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu.

U odabrano društvo uveo ga je jedan od najboljih košarkaša svih vremena i njegov suigrač u Chicago Bullsima Michael Jordan uz vlasnika Bullsa Jerryja Reinsdorfa.

Chicago Bullsi su ga za Kuću slavnih nominirali 2014. godine, a Kukoč je u nju ušao iz osmog pokušaja. On je peti Hrvat kojima ima svoje mjesto u toj kući.
Prije njega ta je čast ukazana Krešimiru Ćosiću 1996. godine, Draženu Petroviću 2002. godine, Mirku Novoselu 2007. i Dini Rađi 2018. godine.

– Počeo sam sa sportom kada sam imao osam godina, sa stolnim tenisom i nogometom, pa s 15 godina – košarkom. Moju karijeru su definirala dva tima – Jugoplasitika iz Splita i Chicago Bulls. Split, moj rodni grad je jedan od najvećih sportskih gradova u povijesti i dao je jako puno velikih sportskih imena, kazao je Kukoč, koji je iskoristio priliku da se zahvali roditeljima, obitelji i svim trenerima s kojima je radio kao i suigračima s kojima je igrao.

– U međunarodnoj karijeri igrao sam za dvije zemlje – Jugoslaviju i Hrvatsku – i imao sam velikih uspjeha s njima. Igrao sam s velikim imenima u tim reprezentacijama koji su i sami članovi Kuće slavnih- poput pokojnog Dražena Petrovića, Dine Rađe, Vlade Divca, dodao je.

(StarMo)