Naslovnica Region Kuha se: Bivši premijer Crne Gore poručio – Branićemo državu!

Kuha se: Bivši premijer Crne Gore poručio – Branićemo državu!

254
Duško Marković

Podgorica — Bivši premijer Crne Gore, Duško Marković, ocijenio je da njegov nasljednik Zdravko Krivokapić ispunjava obećanje koje je dao na premijerskom satu, a koje je, kako kaže, glasilo “biće vas sve manje” – javlja RTCG.

Ipak, kako je rekao Marković na Twitteru, “neće se dati Crna Gora”. “Branićemo državu, branićemo jedni druge, i sačuvati naše građansko dostojanstvo”, poručio je Marković.

On je podsjetio da “april odmiče, a da Crna Gora još nema budžet za 2021. godinu”.

“Ekonomija je pred kolapsom, standard građana dramatično pada, nesigurnost stanuje u svakom domu. Ali zato Vlada donosi Odluku kojom mijenja uslove o sticanju državljanstva Crne Gore na štetu državnih i nacionalnih interesa”, rekao je Marković.

U međuvremenu rastu tenzije u Crnoj Gori.


Građani koji su se iz Nikšića uputili ka Podgorici, kako bi prisustvovali protestu ispred Vlade koji je najavljen za danas u 11 sati, blokirali su magistralni put Nikšić – Podgorica, jer im policija nije dozvolila da napuste grad.

Kako nezvanično saznaje PObjeda, izlazi su blokirani i iz nekoliko drugih opština.

Nikšićani nose crnogorska obilježja su u znak protesta izašli su iz automobila i blokirali magistralu.

Patriotsko-komitski savez PKSCG organizuje pomenuti skup ispred Vlade koja bi na sjednici trebalo da razmatra izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

 

(StarMo)