Naslovnica Mostar Krulj: Za najkasnije mjesec dana gotovi radovi na fasadi Saborne crkve

Krulj: Za najkasnije mjesec dana gotovi radovi na fasadi Saborne crkve

222
Radivoje Krulj

Mostar — Gradilište Saborne crkve u Mostaru, nacionalnog spomenika BiH, ponovo je, nakon jednomjesečnog zastoja uzrokovanog pandemijom koronavirusa, oživjelo, a radovi su nastavljeni punom parom – piše Avaza.ba.

– Očekujemo da ćemo najkasnije za mjesec završiti sve radove koji se odnose na vanjski izgled crkve, a već smo počeli s prikupljanjem ponuda za unutrašnje uređenje. Veliki posao nas tu čeka, s obzirom na to da slijede radovi na uređenju poda, oslikavanje zidova, ikonostasa, uređenje oltara, elektroinstalacija i svega ostalog što podrazumijeva unutrašnje uređenje. Glavni izazov je zatvoriti finansijsku konstrukciju, a u ovoj krizi bilo bi neozbiljno da računamo na to kako ćemo odmah osigurati sva sredstva i završiti cijeli enterijer – kazao je, Radivoje Krulj, mostarski paroh.

– Do sada su grubi građevinski radovi koštali osam miliona maraka, a najvažnije je, naglasio je Krulj, da će ova bogomolja uskoro biti stavljena u funkciju. Raduje nas da će crkva ponovo biti otvorena za vjernike, ali i druge građane i da ćemo, naravno, na taj način obogatiti i turističku ponudu Mostara – poručio je paroh Krulj.

(StarMo)