Naslovnica Mostar “Kršćani koji trpe, zbog vjere”: U Sarajevu katedrala, u Mostaru Kosača!

“Kršćani koji trpe, zbog vjere”: U Sarajevu katedrala, u Mostaru Kosača!

193
Kosača sinoć

Mostar — Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača u srijedu je zasvijetlio crvenom bojom.

Kosača je “pocrvenjela”, piše portal Bljesak.info “na inicijativu građana” čime je “Mostar izrazio solidarnost s progonjenim kršćanima diljem svijeta”.

Katolička humanitarna organizacija „Kirche in Not“ već nekoliko zadnjih godina, svake zadnje srijede u 11 mjesecu različitim aktivnostima “pokušava skrenuti pozornost na kršćane koji trpe zbog svoje vjere” – navodi se.

Jedan od načina je iluminacija znamenitih građevina u crveno čemu se ove godine priključila i Vrhbosanska nadbiskupija koja je u crveno osvijetlila sarajevsku katedralu.

“Odlučili smo podržati ovu globalnu inicijativu i tako dati potporu kršćanima koji trpe. Posebno mi je drago da se nesuđena mostarska katedrala, (današnja je zgrada Hrvatskog doma Kosača sagrađena od materijala namijenjenog gradnji katedrale na zemljištu koje su komunisti oteli Mostarsko-duvanjskoj biskupiji) pridružila ovoj akciji te na ovaj način dala potporu sarajevskoj katedrali i svim kršćanima svijeta koji su izloženi progonima”, izjavio je ovom prigodom Danijel Vidović, direktor Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

(StarMo)