Naslovnica Mostar Krizni štab HNK: Šest osoba testirano, svi negativni

Krizni štab HNK: Šest osoba testirano, svi negativni

720
foto arhiva

Mostar — Kantonalni štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona donio je nove naredbe.

Tako se naređuje zabrana kretanja građana na području Hercegovačko-neretvanskog kantona od 18.00 do 5.00 sati, saopšteno je u nedjelju iz tog štaba.

“Iz tačke 1. ove naredbe izuzimaju se svi zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama. Realizacija ove naredbe bit će izvršena u skladu sa kantonalnim propisom o javnom redu i miru. Za provođenje ove naredbe odgovoran je ministar Ministarstva unutrašnjih poslova HNK”, navodi se u saopštenju.

Ministar MUP-a je zadužen i da putem Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite izvještava Kantonalni štab civilne zaštite o svim preduzetim mjerama na izvršavanju ove naredbe.

“Ova naredba stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 22. 3. 2020. godine od 18.00 sati”, navodi se u saopštenju.

Kantonalni štab civilne zaštite izdao je i uputu za provođenje Naredbe u kojoj stoji i da zaposlenima, koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama, njihov poslodavac izdaje ovjerenu potvrdu o kretanju na području Kantona, a onaj ko nije zaposlen, a ima potrebu kretati se u vrijeme zabrane kretanja, potvrdu o kretanju izdaje MUP HNK.

Iz Kriznog štaba je saopšteno i da je na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, u posljednja 24 sata, šest osoba testirano na koronavirus i svih šest uzoraka je negativno.

(StarMo)