Naslovnica Mostar Krizni štab CZ Mostar kaže da “ima dobre vijesti”…

Krizni štab CZ Mostar kaže da “ima dobre vijesti”…

690

Mostar — Na redovnom sastanku Kriznog štaba CZ Grada Mostara potvrđeno je da u Mostaru trenutno 65 osoba pozitivnih na koronavirus, a u Covid- bolnici ih je pet hospitalizirano. Niko od njih nije na respiratoru.

Do danas je izdato 1026 rješenja za osobe koje su stavljene pod zdravstveni nadzor.

– Dobre vijesti su da imamo sve više testiranih, te da se prosjek pozitivnih osoba na COVID- 19 konstantno smanjuje i dobar je pokazatelj smirivanja situacije na našem području, no to svakako još uvijek nije razlog za opuštanje, ali je pokazatelj odgovornog postupanja i provođenja zadanih mjera – javljeno je nakon sjednice.

Odlučeno je da se izvrši priprema još jednog izolatorija, koji bi se, u slučaju pogoršanja situacije, odmah mogao aktivirati.

– Naglašavamo da u već postojećem izolatoriju grada Mostara, koji je opremljen u skladu sa svim zdravstvenim standardima u zgradi Policijske akademije u Rodoču, imamo smještajni kapacitet od 50 kreveta, a trenutno se u tom objektu nalazi devet osoba, o kojima zdravstvenu brigu vode ljekari Doma zdravlja Mostar, dok se dostava prehrane odvija preko Crvenog križa grada Mostara – kazali su iz Štaba.

(StarMo)