Naslovnica Region Krivokapić: Sastav nove Vlade Crne Gore “do petka”

Krivokapić: Sastav nove Vlade Crne Gore “do petka”

349
Zdravko Krivokapić

Cetinje — Mandatar za sastav nove crnogorske Vlade, Zdravko Krivokapić, rekao je da će kompletan sastav nove Vlade biti poznat do petka i da će ispoštovati rokove da tri dana prije početka sjednice Skupštine, dostavi parlamentu prijedlog sastava i ekspoze.

Ponovio je da su u igri po tri kandidata za ministra odbrane i unutrašnjih poslova. Nije htio da potvrdi da je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović sada kandidat za ministra unutrašnjih poslova, ali je potvrdio da će biti potpredsjednik Vlade.

– Njegova nova uloga bi bila koordinacija svih sektora bezbjednosne strukture. Postoje tri dijela, jedan koji se nalazi u okviru Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), drugi u okviru Uprave policije i treći se tiče Ministarstva odbrane i vojno-obavještajnih aktivnosti – rekao je Krivokapić.

Govoreći o novoformiranoj partiji, Narodnom pokretu, ponovio je da njegovi ministri nisu dio te partije i kazao da nije lijepo da se u ovom momentu osniva nova politička partija prije nego se formira Vlada, ali da svako ima pravo na to i da on to poštuje.

Buduća vlada, prema riječima njenog mandatara, ne očekuje opstrukcije u vezi koncipiranja budžeta za narednu godinu, već saradnju koja bi trebalo da doprinese poboljšanju života građana Crne Gore.

– Rješenje će se naći ukoliko nema opstrukcija. Ovog puta ne očekujemo bilo kakav vid opstrukcije, već da sarađujemo, jer ovo nije Crna Gora koja je podijeljena, već zajdenička država u kojoj svi treba da participramo – rekao je Krivokapić nakon sjednice Skupštine na Cetinju.

(StarMo)