Naslovnica Region Krivokapić “ohladio” lidere prosrpskih stranaka u Crnoj Gori

Krivokapić “ohladio” lidere prosrpskih stranaka u Crnoj Gori

210
Zdravko Krivokapić

Podgorica — Mandatar za premijera Crne Gore, Zdravko Krivokapić, predočio je jednom od lidera Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću “ekspertski koncept nove vlade” u kojoj nema mjesta za bilo koga od lidera Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene, saznaju „Vijesti“.

Krivokapić je takvu poziciju obrazlagao obećanjem koje je dao glasačima nove većine da će nakon tridesetogodišnje partitokratije Demokratske partije socijalista (DPS), koja je opljačkala Crnu Goru i zarobila njene institucije, “ponuditi parlamentu prije svega stručnu vladu, ali i političku jasno definisanu kao antirežimsku i proevropsku”.

Krivokapić je u razgovoru sa Andrijom Mandićem (Milan Knežević i Nebojša Medojević nijesu prisustvovali) “odao priznanje liderima DF na borbi protiv režima”, ali i objasnio da timski rad Vlade kakvu planira “traži drugačiji profil ličnosti”.

Mandić je odgovorio da su oni dobili ogromnu podršku građana na izborima, da DF treba da bude kičma nove vlasti i da to znači da lideri DF personalno treba da budu u novoj vladi.

Mandić je eksplicitno tražio od Krivokapića da u protivnom vrati mandat i da će oni tražiti novog mandatara.

(StarMo)