Naslovnica Region Krivokapić ima ideju: Partizane i četnike “vratiti u knjige”…

Krivokapić ima ideju: Partizane i četnike “vratiti u knjige”…

225
Zdravko Krivokapić

Podgorica — U Crnoj Gori je u toku formiranje nove Vlade, a kandidat za premijera tri pobjedničke koalicije, koje su formirale većinu u parlamentu, Zdravko Krivokapić kaže da smatra da građane “ne treba opterećivati problematikom raspodjele resora”.

– To je prije svega stvar dogovora između političkih subjekata. Tako nešto se ne radi u medijima. Predlog sastava Vlade, plan i program, predstavljaju se javnosti tek kada se postigne dogovor i artikulišu ciljevi i prioriteti. Sve ostalo je pomalo nedolično i opterećuje sve nas – naveo je Krivokapić u autorskom tekstu za podgoričke Vijesti.

Prema njegovim riječima, najvažniji izazov u ovom trenutku je ekonomija, a “partizane i četnike, bjelaše i zelenaše” treba ostaviti da se, kako kaže, “tjeraju po šumama istorije”.

– Vratimo ih u knjige i naučne radove odakle su ih namjerno izvukli političari propale ekonomije koji su svoju nesposobnost u ekonomskoj, ali i lošu namjeru u pravnoj sferi pokrivali temama koje, ogroman dio stanovnika Crne Gore, realno ne opterećuju. Ne sumnjam da je svaki odrastao građanin izgradio svoj odnos prema tradiciji, istoriji ili vjeri. To mu u budućnosti niko ne može i ne treba oduzeti. Takve teme, koje su uvijek interesantne sa naučnog aspekta, u narednom periodu prepustimo naučnicima – naveo je Krivokapić.

Aktuelna ekonomska situacija, ocijenio je Krivokapić, u Crnoj Gori nije ružičasta i slikovito govoreći, kaže, podsjeća ga na “veliki i siguran brod koji su dosadašnji vladari razvalili da bi svako plutao na svom, što većem, parčetu drveta”.

– Sadašnje panično zapošljavanje kadrova koje je, izgleda, teren prepoznao, dodatno opterećuje budžet i govori o patriotizmu sa nulom patriotizma i brige o sugrađanima – naveo je Krivokapić.

(StarMo)