Naslovnica Život Kreće Sedmica turskog filma

Kreće Sedmica turskog filma

375

Mostar — Prikazivanjem filma “Djedovi ljudi” u Narodnom pozorištu Mostar, večeras u 18 sati počinje “Sedmica turskog filma”, u organizaciji Instituta Yunus Emre.

Film prikazuje priču čovjeka koji je morao preseliti sa Balkana u Tursku.

“Ovo je deveti put da se organizira ‘Sedmica turskog filma’, a projekcije će biti održane u 23 grada BiH. Osim Instituta ‘Yunus Emre’, projekt realiziramo uz partnere, a neki od njih su osnovne škole u kojima će biti održane projekcije, zatim ‘Preporod’, Islamska zajednica i dr”, rekao je na konferenciji za medije Yunus Dilber direktor Instituta Yunus Emre Mostar.

“Sedmica turskog filma” se organizira u gradovima koje ‘pokriva’ institut ‘Yunus Emre’ u Sarajevu i Mostaru, a pored toga filmovi će biti prikazani u Brčkom i Srebrenici. U svim gradovima će biti prikazano sedam filmova od kojih su dva filma za djecu i i pet filmova za odrasle, a riječ je o nekima od najljepših filmova turske kinematografije.

Kada je riječ o mostarskom ogranku Instituta i navedenog projekcije će se održati od Glamoča do Stoca.

“Osim Narodnog pozorišta, filmovi će biti prikazani i u Institutu ‘Yunus Emre’ u Mostaru, te osim toga što će moći pogledati film, posjetioci će moći popiti i čaj ili kafu potpuno besplatno”, rekao je Dilber.

(StarMo)