Naslovnica Mostar Kreće iscrtavanje parkinga u Splitskoj i kod Mepasa

Kreće iscrtavanje parkinga u Splitskoj i kod Mepasa

104
foto: ilustracija

Mostar — J.P.Komunalno d.o.o Mostar će vršiti pripremne radove za iscrtavanje horizontalne saobraćajne signalizacije na parking prostorima u Splitskoj ulici – na potezu Mostarka do TC Mepas, obje strane – i u ulici Kardinala Stepinca, na potezu TC Mepas do hotela Ero.

To je u četvrtak saopšteno iz Gradske uprave Mostara.

Radovi će se izvoditi u skladu sa Odlukom Gradskog Vijeća Grada Mostara o rješavanju mirujućeg saobraćaja u užem jezgru Mostara, te Naloga za izvođenje radova izdanog od strane Odjela za privredu, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, navode iz Gradske uprave.

Pripremni radovi će biti izvođeni 25. 6. 2021 godine (petak), te samo iscrtavanje parking prostora u navedenim ulicama vršit će se u subotu 26. 06. 2021 godine u popodnevnim satima.

“Ovim putem obavještavamo sve građane navedenih ulica, kao i građene koji gravitiraju navedenim ulicama, a koji koriste postojeće parking prostore, da su dužni svoja vozila ukloniti s navedenog lokaliteta, kako bi se radovi mogli izvoditi nesmetano, u protivnom bit ćemo prisiljeni parkirana vozila uklanjati uz asistenciju MUP-a HNK”, apelovali su iz preduzeća J.P.Komunalno d.o.o Mostar.

(StarMo)