Naslovnica Politika Kreće Beogradski sigurnosni forum

Kreće Beogradski sigurnosni forum

152
foto arhiva

Beograd — Specijalni izaslanici Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država Miroslav Lajčak i Matthew Palmer, te premijer Kosova Avdullah Hoti, učestvovat će na panelu o dijalogu Srbije i Kosova tokom 10. Beogradskog sigurnosnog foruma koji počinje danas i traje tokom cijelog oktobra – javlja AJB.

Očekuje se da će učešće u diskusiji potvrditi i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar vanjskih poslova jedne važne evropske zemlje, najavio je danas programski direktor Foruma Marko Savković, prenijela je Beta.

Osim o dijalogu Srbije i Kosova bit će riječi i o budućnosti Evropske unije i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, izborima u SAD-u, odnosu između tehnologije i privatnosti, anti-EU narativima u državama Zapadnog Balkana, depopulaciji, krizi demokratije i solidarnosti.

Pod geslom „Nema mira bez pomirenja“ jubilarni Beogradski sigurnosni forum bit će održan online zbog pandemije korona virusa, a do kraja mjeseca najavljeno je 25 sesija sa više od 80 govornika i oko 7.000 registrovanih pratilaca.

(StarMo)