Naslovnica Život “Kotlina”: Počelo snimanje serije Danisa Tanovića

“Kotlina”: Počelo snimanje serije Danisa Tanovića

160

Sarajevo — Mi smo jako jako sretni i mislim da je ovo nešto što je falilo ovoj zemlji, da se ponovo počne ulagati ozbiljno u kulturu, kazao je bh. reditelj Danis Tanović povodom snimanja prve klape serije “Kotlina”, u okviru BH Content Lab platforme kompanije BH Telecom.

“Ovo je jedan od načina da se razvijaju neki novi talenti, a ovi stariji mogu da rade kod kuće, jer nemaju prilika. Mi smo jako sretni, jer svjesni smo da je na nama teret da napravimo nešto što je jako dobro ne samo za BH Telecom i naše građane, nego seriju koja bi mogla da putuje i dalje po svijetu. Prvi dan je prošao dobro. Nadam se da ćemo do kraja ovih 45 dana snimanja uspjeti taj tempo da izdržimo i da snimimo sve kako smo htjeli”, kazao je Tanović na konferenciji za novinare u Sarajevu, prenosi federalna.ba.

Na konferenciji za novinare još su se obratiti generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman, izvršni direktor Muamer Hadžović, producentica serije Amra Bakšić-Čamo i glavni glumci serije.

Kahriman je istakao da su već ranije u BH Telecomu najavili izgradnju najveće domaće platforme za produkciju audio-vizuelnih sadržaja.

“Danas smo svi posebno sretni i uzbuđeni, jer prisustvujemo početku snimanja prvog projekta u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma. Pored ove igrane serije, krimi mini serije, očekujemo vrlo brzo početak snimanja i narednih šest odabranih projekata, šest igranih serija. A podsjetit ću da je kompanija BH Telecom u okviru Sarajevo Film Festivala raspisala novi javni poziv za igrane serije, za scenarije, i u tu namjenu smo izdvojili sredstva od dodatnih 18 miliona KM za trogodišnji period”, rekao je Kahriman.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)