Naslovnica Politika Košarac ponudio ostavku

Košarac ponudio ostavku

403

Sarajevo — Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac stavio je svoj mandat na raspolaganje predsjedavajućem Zoranu Tegeltiji nakon lavine negativnih komentara povodom njegovog prisustva zabavi u Sarajevu.

Košarac je naveo da je zbog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mu izrekne stranka SNSD.

“Nakon veoma negativnih reagovanja javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od predsjednika SNSD-a gospodina Milorada Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsjedavajućem Savjeta ministara, gospodinu Tegeltiji”, naveo je Košarac u izjavi koju je objavio na Twitteru, prenosi federalna.ba.

On je još jednom uputio izvinjenje za neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građane.

“Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu, pa ću narednih 14 dana ispunjavati radne obaveze i dogovorene sastanke radom od kuće. Svoj posao sam i do sada obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako ću i nastaviti do konačne odluke mojih pretpostavljenih”, naglasio je Košarac.

Policija Kantona Sarajevo prekinula je 4. maja zabavu u restoranu “Golf klub” u Sarajevu i vlasniku objekta, kao i prisutnim licima, izdala prekršajne naloge u skladu sa zakonom.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je ranije da je Košarac prisustvom zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije virusa korona napisao kraj svog političkog puta, te da u tom pogledu nema nikakve dileme.

On je za RTRS izjavio da Košarac neće moći da bude kandidovan niti da ima podršku ni na lokalnim ni opštim izborima. Dodik je u potrazi za adekvatnim kadrom koji će zamijeniti Košarca.

(StarMo)