Naslovnica Politika Košarac: Bošnjaci da prestanu sa uslovljavanjima

Košarac: Bošnjaci da prestanu sa uslovljavanjima

498
Staša Košarac

Sarajevo — Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Bosne i Hercegovine Staša Košarac apelovao je na bošnjačke političare da “prestanu sa pokušajima uslovljanja konstituisanja vlasti”.

Komentarišući činjenicu da je prošla godina od opštih izbora, a da vlast na nivou BiH još nije formirana, Košarac je rekao da je na političkoj sceni BiH vidljivo da se želi ignorisati izborna volja građana entiteta Republika Srpska. On je kazao da bošnjačka komponenta uslovljava konstituisanje vlasti i implementaciju izbornih rezultata sa nepostojećim uslovima u vezi sa Godišnjim nacionalnim programom.

Ističući da je mnogo truda uloženo da se implementiraju izborni rezultati, Košarac je podsjetio da je do zastoja došlo i u Federaciji BiH.

“To potvrđuje činjenica da ni federalna Vlada nije konstituisana, odnosno da nije izabrana nova struktura vlasti, a da pri tome ANP nije uslov”, kazao je on.

Košarac je ocijenio da se “pokušava nastaviti sa politikama koje su bile primjetne prethodnih pet godina”, a to je da se “ignoriše volja birača i stavovi institucija Republike Srpske”.

(StarMo)