Naslovnica Region Korupcija u Srbiji: Uhapšen i državni sekretar!

Korupcija u Srbiji: Uhapšen i državni sekretar!

394
foto arhiva

Beograd — U nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u PD “Infrastruktura železnice”, danas je uhapšeno pet osoba među kojima je i državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije M.P, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu. Uhapšeni se sumnjiče da su izvršili krivična djela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Tužilaštvo navodi da postoje osnovi sumnje da su zaposleni u PD “Infrastrukture železnice” M. J, B.A. i P.Ć, u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P, kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S, u dobijanju poslova izvođenja radova na željeznici.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M. direktor drugog privrednog društva davao je tzv. “uslužne ponude” kojima je obezbjeđivana izvjesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

Uhapšeni će u narednih 48 sati biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(StarMo)