Naslovnica BiH Koronavirus: Umrla i žena sa Pala

Koronavirus: Umrla i žena sa Pala

550
foto arhiva

Pale — U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu preminula je žena  srednje životne dobi sa Pala koja je bila pozitivna na virus korona, saopšteno je Srni iz ove zdravstvene ustanove.

Žena je preminula u nedjelju, 19. aprila, usljed posljedičnog zatajenja bubrežne i srčane funkcije uzrokovane metaboličkom komom i povišenom vrijednosti šećera u krvi, a dva dana kasnije je stigao rezultat iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske da je bila pozitivna na virus korona.

Iz Bolnice navode da je ova žena hospitalizovana u petak, 17. aprila, u večernjim satima, te da je vozilom hitne pomoći dovezena u stanju kome.

Pacijentkinja je bila životno ugrožena, a primljena je u Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje su ljekari i medicinsko osoblje promptno preduzeli dijagnostičke i terapijske mjere intenzivnog liječenja – ističu iz ove zdravstvene ustanove.

Inače, u protekla 24 sata u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske testiran je 281 laboratorijski uzorak, a koronavirus potvrđen je kod još 16 osoba u RS.

Pet osoba je Gacka, tri iz Oštre Luke, po dvije osobe su iz Banja Luke, Bosanske Gradiške i Trebinja te po jedna iz Nevesinja i Pala. Riječ je o šest osoba muškog i deset ženskog pola.

(StarMo)