Naslovnica Region Koronavirus u regiji: Posebno teško u Srbiji

Koronavirus u regiji: Posebno teško u Srbiji

398
foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Koronavirus odnosi živote i u zemljama regiona. Posebno je teško u Srbiji gdje su umrlo ukupno 99 osoba, dok je zaraženo gotovo 4.500 ljudi. U Hrvatskoj su zaražene 1.741, a preminule su 34 osobe, prenosi BHRT.

U Sloveniji je potvrđeno 28 novooboljelih, a još je pet pacijenata umrlo od posljedica koronavirusa. Do sada je ukupno 61 osoba umrla tokom pandemije, objavio je slovenački Institut za javno zdravlje.

U Sjevernoj Makedoniji je potvđen još jedan smrtni slučaj od koronavirusa, pa je broj žrtava te zaraze sada 45, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče. U posljednja 24 sata potvrđeno je 66 novih slučajeva zaraze i ukupan broj dijagnostikovanih pacijenata oboljelih od koronavirusa iznosi 974.

Prema posljednjim podacima, bitku protiv koronavirusa u Srbiji izgubilo je još 5 osoba, pa se ukupan broj preminulih popeo na 99. Zaraženo je još 408 osoba, pa je ukupan broj zaraženih 4.873. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poziva građane da budu strpljivi i disciplinovani za predstojeći praznični vikend, prenosi RTS.

U Hrvatskoj je novozaraženih 37 osoba što je ukupno 1741. Tri osobe su preminule, od kojih je jedna skinuta s respiratora, izjavila je Maja Grba Bujević, načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, govoreći o novim podacima u posljednja 24 sata, prenosi HRT.

Testirano je 897 pacijenata, a to je ukupno 19.256. Na respiratoru je 31 pacijent, a oporavljenih je 473 što je zapravo 58 osoba više nego jučer.

(StarMo)