Naslovnica Mostar Korona zatvorila školu u Donjoj Drežnici

Korona zatvorila školu u Donjoj Drežnici

812
foto: arhiva - ilustracija

Mostar – Prema saznanjima Radija Gradskla mreža i portala StarMo.ba, osnovna škola u Donjoj Drežnici je danas zatvorena, zbog pojave više slučajeva zaraze virusom korona.

Koordinator za covid-19 u Javnoj ustanovi Dom zdravlja Stari grad Mostar, Kamil Frko u nedjelju je za portal StarMo izjavio da je „najkomplikovanija epidemiološka slika“ u osnovnoj školi u Drežnici.

Tvrdi da u toj školi postoji veliki broj na koronavirus pozitivnih radnika, kao i osoba koje su primarni kontakti i moraju ići u izolaciju.

Koliko će škola biti zatvorena, zavisi od nalaza nadležnih epidemioloških službi, koje bi trebale utvrditi koliki je broj zaraženih i potencijalno bolesnih, te procijeniti da li se škola eventualno može ponovo otvoriti.

U Ministarstvu obrazovanja HNK-a su za StarMo kazali kako se u školama poštuju epidemiološke mjere, zatim da su za zdravstveno stanje nadležne zdravstvene institucije, kao i da one upravljaju situacijom, te predlažu daljnje korake za obrazovne institucije u slučajevima zaraze.

Podsjetimo, prije izvjesnog vremena zatvoren je Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama Los Rosales, gdje je takođe zabilježen povećan broj pozitivnih na koronavirus među štićenicima centra i zaposlenima.

(StarMo)