Naslovnica Region Korona kriza: U RH pripremaju nove mjere…

Korona kriza: U RH pripremaju nove mjere…

365
ministar zdravstva RH, Vili Beroš

Zagreb — Ministar zdravstva Republike Hrvatske Vili Beroš izjavio je u četvrtak, nakon sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, da se radi suzbijanja koronavirusa “pripremaju odluke o ograničavanju javnih okupljanja i nošenju maski u svim zatvorenim prostorima”.

– Predsjednika Vlade izvijestili smo o epidemiološkom stanju u Hrvatskoj i novim žarištima, te smo razmatrali nove mjere za sprečavanje širenja koronavirusa, izjavio je Beroš novinarima nakon sastanka u Banskim dvorima.

Razmišlja se o ograničavanju javnih okupljanja te obvezi nošenja maski u svim zatvorenim prostorima, te na otvorenim prostorima gdje je nemoguće izbjeći bliski kontakt.

U Hrvatskoj su u četvrtak zabilježena rekordna 542 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrla je jedna osoba, a broj aktivnih slučajeva trenutno je 2206.

– Na sve mjere, horizontalne i vertikalne, koje će stupiti na snagu, moraju se nadovezivati najjednostavnije i ujedno najučinkovitije – čuvanje fizičke distance, higijena, izbjegavanje kontakta i nošenje maski. To je sigurni put ka sprečavanju širenja virusa, istaknuo je Beroš.

(StarMo)