Naslovnica Mostar Korisnici poslovnih prostora oslobođeni plaćanja…

Korisnici poslovnih prostora oslobođeni plaćanja…

251
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Grad Mostar donio je odluku o oslobođenju plaćanja zakupnine i komunalne naknade zakupcima koji imaju zaključene ugovore o zakupu poslovnih prostorija, zgrada i kioska s Gradom Mostarom i korisnicima socijalnih stanova u vlasništvu Grada Mostara.

Oslobađanje od plaćanja zakupnine i komunalne naknade odnosi se na period od 1. aprila do 31. maja 2020. godine, uz mogućnost produženja što zavisi od epidemiološke situacije na području Mostara.

Oslobađanje od plaćanja zakupnine i komunalne naknade ne odnosi se na državna, federalna i kantonalna ministarstva, agencije, javna preduzeća, ustanove, apoteke, osiguravajuća društva i banke, privredne subjekte koji su registrirani za promet hrane, voća, povrća i pekarskih proizvoda te na privredne subjekte na koje se ne odnosi Odluka o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Grada Mostara, zatim kioske, benzinske pumpe i zakupce zemljišta, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara, prenosi Fena.

(StarMo)